Κατασκευές από τοιχοποιία

Από mechpedia

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κατασκευές από τοιχοποιία

Κατασκευές από τοιχοποιία
ΣυγγραφείςΚαραντώνη, Φυλλίτσα Β.
ΕκδότηςΠαπασωτηρίου
Έτος έκδοσης2004
ΔέσιμοΜαλακό
Αριθμός σελίδων532
ISBN978-960-753-053-0
Τιμή€35.00


Περιγραφή

Η δομή του βιβλίου αποσκοπεί στο να είναι κατανοητό στο φοιτητή που δεν έχει ξανακούσει για την τοιχοποιία, χρήσιμο στο μηχανικό που μέχρι τώρα την αντιμετώπιζε εμπειρικά και ελκυστικό σε εκείνο το μηχανικό που ασχολείται συστηματικά, κυρίως μέσω επεμβάσεων, με τις κατασκευές από τοιχοποιία. Έτσι, αρχικά καλύπτεται το θέμα των υλικών που την αποτελούν και του προσδιορισμού των μηχανικών ιδιοτήτων της. Εν συνεχεία αναπτύσσονται τα θέματα μόρφωσης νέων κατασκευών ώστε να έχουν καλύτερη σεισμική απόκριση και του σχεδιασμού τόσο της άοπλης όσο και της οπλισμένης τοιχοποιίας, κατά τον Ευρωκώδικα 6.

Η παράθεση της παθολογίας των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία και η διεξοδική έρευνα της σεισμικής τους συμπεριφοράς αποσκοπούν στο να εντοπίζονται τα τρωτά σημεία, να ερμηνεύονται τα αίτια των βλαβών και να επιλέγεται η ορθότερη μόρφωση των νέων κατασκευών. Αναπτύσσονται τεχνικές επισκευής αλλά και ενίσχυσης και οι εφαρμογές τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις βλαβών και συμπληρώνονται με στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους σε συνδυασμό και με το κόστος τους, ώστε η επιλογή των επεμβάσεων να γίνεται με τον κατά το δυνατόν ορθολογικότερο τρόπο.

Τέλος, στο βιβλίο περιλαμβάνονται στοιχεία για τις μεθόδους ελέγχου υφισταμένων τοιχοποιιών καθώς και ένα κεφάλαιο για ειδικές κατασκευές, που ωστόσο συναντώνται αρκετά συχνά, όπως είναι οι αψίδες, οι θόλοι και οι τρούλοι.

Περιεχόμενα

Δείτε επίσης

Εμφανίσεις
Προσωπικά εργαλεία
Google AdSense